Rus Vizesi Diger Vizeler
Binek Oto Lüks Oto Minibüs
Binek Oto Lüks Oto Minibüs

Yunanistan Vizesi

Yunanistan Vizesi
İşveren olarak Yunanistan vize başvurusu

• Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe (antetli kağıda ve imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)
• Hesap cüzdan fotokopisi
• Gayri menkul tapu fotokopisi
• Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
• Ticari sicil gazetesi fotokopisi
• Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
• İmza sirküleri
• Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonu ticarilerden ise ek olarak davetiye

Bordrolu Çalışan olarak Yunanistan vize başvurusu

• İşverenden tanıtma ve izin belgesi (İlgili konsolosluğa hitaben ve şirketin imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)
• Şirketin imza sirküleri
• Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
• Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
• Ticari sicil gazetesi fotokopisi
• Sigorta işe giriş bildirgesi (SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
• 4 aylık sigorta bildirgesi
• Son üç aylık bordro
• Hesap cüzdan fotokopisi
• Gayri menkul tapu fotokopisi
• Kredi kartları fotokopisi
• Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonu ticarilerden ise ek olarak davetiye

Ev Hanımı olarak Yunanistan vize başvurusu

• Konsolosluğa hitaben dilekçe
• Gayrimenkul tapu fotokopisi
• Hesap cüzdan fotokopisi
• Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.

Öğrenci olarak Yunanistan vize başvurusu

• Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
• 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan muvafakatname
• Aile itveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.

Emekli olarak Yunanistan vize başvurusu

• Konsolosluğa hitaben dilekçe
• Emekli cüzdanı fotokopisi
• Sağlık karnesi fotokopisi
• Gayrimenkul tapu fotokopisi
• Banka cüzdan fotokopisi

Kapalı Gruplar İçin (Turu Düzenleyen Firmadan)

• Şirketin antetli kağıdına konsolosluğa hitaben dilekçe (İmza yetkisi olan imzalayacaktır)
• Grup isim listesi, masraflar şirketimiz tarafından karşılanıyor ibaresi olmalıdır.
• Vergi Levhası fotokopisi
• Faaliyet Belgesi (yeni tarihli ve orijinal)
• İmza Sirküleri (yeni tarihli ve fotokopi olabilir)
• Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi

Ayrıca..

• 2 Resim(biometrik+ arka fonu beyaz) + Vize Ücreti (Ücretler konsolosluklar tarafından belirleniyor, değişebilir.)
• 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
• En az 6 ay geçerli pasaport (pasaport mutlaka imzalı olmalı)
• Vize başvuru formları şahsen yolcular tarafından doldurulmalı ve imzalanmalıdır.
• Pasaportların "gümrük ve döviz işlemleri" sayfalarına vize uygulanamaz.
• PASAPORTUNUZ YENİLENMİŞ VE ESKİ PASAPORTUNUZDA İLGİLİ KONSOLOSLUĞA AİT VİZE MEVCUT İSE ESKİ PASAPORTUNUZU DA BELGELER İLE BİRLİKTE VERMENİZ YARARLI OLACAKTIR.
• Münferit Vize, başvuru gününden en az 6 iş günü sonra geri döner.
• Vize alımı konusunda şirketimizin hiçbir sorumluluğu yoktur. Seyahat acentası müşteri ve konsolosluk arasında sadece aracıdır.
• Önemli hatırlatma: Yunanistan K.K.T.C yi tanımadığından dolayı pasaportlarında K.K.T.C. giriş kaşesi bulunan kişilerin müraacatlarını kabul etmemektedir.